Přeskočit na hlavní obsah

Na pustém a nechráněném ostrově, který patří k nejvíce bičovaným větry v celém Švédsku, byl postaven král všech majáků zvaný Pater Noster. Nejmodernější stavba své doby dávala mořeplavcům naději na bezpečný návrat a naváděla je více než století. Strážci majáku si v jeho blízkosti postavili obydlí pro své rodiny, a na ostrově jinak považovaném za neobyvatelný tak vytvořili nepočetné lidské společenství. Déle než století zde žili v podmínkách diktovaných nehostinným ostrovem a mořem.

Nyní se dveře původního obydlí strážců majáku znovu otevřely, aby přivítaly širokou veřejnost. Místo se stalo oblíbeným cílem mořeplavců zblízka i zdaleka, milovníků přírody i relaxace, ale i těch, kteří hledají klid a dobrou společnost. Zde světlo září jasněji, větry vanou divočeji, moře je slanější a dary moře jsou čerstvější.

„V Hotelu Pater Noster jsme hrdí na to, že nabízíme jedinečné a kvalitní zážitky. A naše partnerství s DUX nám v tom ještě více pomáhá. Lůžka DUX našim hostům (i nám – jak dodala Mirja) poskytují výjimečnou úroveň pohodlí a kvality spánku. Jednodílná varianta lůžka/matrace je pro nás přímo ideální svým minimalistickým skandinávským designem, přesto však nabízí takovou úroveň odpočinku a "dobití energie" pro tělo i zaneprázdněnou mysl, které se snad vyrovná jen dechberoucí klid samotného odlehlého ostrova.“

Mirja Lilja Hagsjö, generální ředitelka Hotelu Pater Noster

Hotel Pater Noster

Hamneskär

47151 Hamneskär

Švédsko

Telefon
+46 73 324 77 04
E-mail
Web
www.paternoster.se